2.2.12

-1'den +18 dereceye


Tunus'tayım... Afrika'nın kuzeyinde, bir yıl önce iç savaşla zor günler yaşayan Tunus'ta...Zaten gelmemizin amacı da burada artık yok olmakla yüzyüze olan turizmi tekrar kalkındırmaya yardımcı olmak. Tunus hükümeti, yarınkı toplantı için dünyanın dört bir tarafından gazeteciler çağırdı. Yarın yeni devlet başkanı dahil birçok bakanın katılacağı bir toplantı olacak. Ancak öncesinde kenti gezdireceklermiş. Burasının gerçekten çok güzel olduğunu söylüyorlar. Artık birkaç günde ne görebilirsem kardır. Havalimanından koşturup otele geldim ve hiçbir resim çekemedim. Havalimanından gördüğüm yemyeşil bir kent başkent Tunus. Yine de hiçbir şey göründüğü gibi olmaz ki. Hee bir de komik bir şey. En kaba anlaşılmaz Arapçayı Iraklılar konuşuyor. En güzelini Mısırlılar. Fransız aksanıyla Arapça konuşanlar ise Tunuslular sanırım. Her iki kelimelerinden biri Fransızca oluyor:))

Neyse, Yarın size daha detaylı yazacağım. Artık uyuma vakti. Bütün gün hayli yoruldum... (Hee bu arada evet başlık doğru, burası gündüz tam 18 dereceydi. Akşamları 8'e kadar iniyor. Yine de kemiklerim bir nebze ısınmadı değil)...:)) (Son bir not, fotoğraflar gelene kadar haritayla idare eder misiniz? En azından ne kadar uzakta olduğumu bilirsiniz:))

3 yorum:

SELEN dedi ki...

Bilgecim, -14 derecelik Edirne'den sevgilerr....İyi dinlen canım.....

Bilge dedi ki...

Aman tanrım!!:)) fenaymış valla. amma karda kaldık değil mi edirne sokaklarında:)) bu yıl istanbulda hep resim çektim ama kendi resmimi bir çekemedim. hep unuttum. dört gözle yeniden yağmasını bekliyorum:))

SELEN dedi ki...

Edirne'de böyle bi soğuk yaşamadım desem:)
KArlı fotoğrafların devamı için de merak etme, 9 Şubat'tan sonra yeni bir soğuk hava tabakası geliyor:) "Karda Cihangir" fotoğrafların çok hoştu.....Yenilerini bekliyorum:)