21.8.09

Geldi iftarlar sahurlar sofralar güllaçlar...

Geçtiğimiz hafta ürdünlü bir arkadaşım aradı. müslüman ülkelerin ramazan aylarına nasıl karar verdiklerini soruyordu. bana, bana...:)) ben nerden bilebilirdim ki. bana göre hep bi 11 gün geriye alıyoruz o kadar. ama aya bakılıyormuş, yıldızlar izleniyormuş. neyse ona bizim diyanetten birilerini buldum yorum için.
sonra oturdum düşünmeye başladım. cidden ramazan geliyor diye. ben öyle çok dindar biri değilim ama inanırım. hele en çok da ramazana. yani onun verdiği heyecana, kendini arındırmana, günahlardan uzak kalmana.
bizim evde babam tutmaz. kalp hastası. zaten o tuttuğu zaman anneme çift yazıyor, çünkü sabrediyor ya gergin bir erkeğe... erkek kardeşimin haleti ruhiyesine bağlıdır. kimi zaman hiç bırakmadan tutar, ama biraz zora girecekse en önce o kaçar. ablam naif ruh... oralı bile olmaz, ay sonunda zekat fitre ne varsa dağıtır durur. biz annemle iyiyiz ama...
ne güzeldir di mi, gece sahura kalkmak. anneler kıyamaz ya, kalkar masayı hazırlar, çayı demler her şey hazır olunca uyandırır. sonra da zorla yatağa gönderir ben sofrayı toplarım diye.
canım annem...
sonra işyerinde çalış çalış dur... akşamı bekle. benim bünye genelde şöyle çalışır. ilk iki gün gayet iyiyimdir. vücut depoladıklarını yakar. üçüncü gün bayılır düşerim. dördüncü gün tutmam. beşinci gün yeniden başlar ve hiç bırakmam. bizim vücudumla aramızda özel bir anlaşma var. yıllardır böyle.
bakalım bu yıl da başladık bugün itibariyle. hatırlıyorum da eskiden iftara yetişemediğim günleri. bir keresinde bir otobüste kalmıştım. ayaktaydım hem de. çapa'da üniversitenin önünden ilerliyor otobüs. böyle yan yana sıra sıra dizilmiş kafeler. aynı anda sessizce bekleyip aynı anda açan insanlar. ordan geçtiğim anı hiç unutmadım. böyle sanki bir kamera vardı da omuzumda öylece insanları filme çekmiştim.

böyle işte. yine başladık... bakıyorum da iftara 5 saat kaldı. 5 bile değil, 4,30. güzel bir sahur ettik, bakalım ilk iftarı nerde açcaz?

7 yorum:

Mine Yaman dedi ki...

Yaşasın ramazaan geldi, bu arada ben de tatilden geldim.. Görüyorum ki herşey yolunda Bilge'cim.. Haydi bakalım hepimize güzel ramazanlar, oruçlar olsun. Dualarımız kabul olsunnnn..

Sevgiler,
Mine

resimler dedi ki...

sadece aç kalmak değil dimi hoşgörü sevgi şevkat gönül alma beden yoksunluguna rağmen hayata tebessümle bakabilmek...


bende tatilden yeni döndüm döktürmüşün gene iyi geziosun valla allah babana sabır versin (:

hayırlı ramazanlar olsun!

hatisss dedi ki...

evet bayadır yoktum ortalarda tatilde miydim ne :p

neyse ki tam ramazana yetiştim..

ben de ramazana bayılanlardanım..iftara 3 saat var..özetle günün sonları açlığın tavan susuzluğun ise fırlama yaptığı dakikalar..

Fakat yine de o ilk yudumu içtikten sonra yüzüme yayılan sıcaklık herşeye değer...

inşallah hepimiz için verimli bir ramazan olur..bi kısmında ben de yurtdışında olucam muhtemelen tutamam ama onun dışında kaçırmam diye düşünüyorum..her sene gibi..

Tabi mesele sadece aç kalmak değil, dedikodu yapmamak, sevmek, daha çok sevmek :) daha iyi niyetli olmak..

çenem düştü :)

özetle herkese hayırlı ramazanlar inşallah :) Allah kimseyi açlıkla terbiye etmesin amin :)

hatisss dedi ki...

bilgecim u2 konseri, kıskançlık krizim vs ramazan nedeniyle bu konulara giremiyorum :)

ama öldüm hasetimden çatladım :p

şaka bi yana bi dahakine kendimi konserde hayal ediyorum..artık birmingham olur london olur ardahan kars olur :)

Mine Yaman dedi ki...

Hatişimmm, ya beni de götüüür, ya sen de gitmeee :))

Bil-gee bii-zii U2'ya gö-tür,
Bil-gee bii-zii U2'ya gö-tür..

hatisss dedi ki...

minişim u2 with or w/out u demiş ama ben with u diyorum :)

sensiz gider miyim hiçç:)

Bilge dedi ki...

ayıptır söylemesi ama ben bloguma bayılıyorum. bazen çekiliyorum insanlar muhabbet etsin diye. çok eğlenceli oluyor. tamam kızlar hepinizi u2'ya götürcem söz... hele bi gelsin türkiyeye bilet bulmayan ne olsun:)
ramazan konusundaysa, valla ne acıkıyorum ne susuyorum. sadece sahurda uyanmak bazen beni yoruyor o kadar. gece kalk yat, sabah kalk işe gel... neyse azı gitti çoğu kaldı:))


resimler; sana da sözüm vardır:))... allah babama zaten 30 yıldır bir sabır veriyor ki sorma. adamcağız artık takip etmeyi bıraktı zaten:) ne yapsın biri normal diğeri deli iki kızı var...