21.9.09

Viva Cuba, Viva Revolucion!!!

Latin Amerika'nın en ünlü şarkıcılarından biri Juanes... Kolombiyalı... kendisi için aynı zamanda bir afet de denilebilir kimi durumlarda.. tabii ilgi alanına esmerler ve güney amerikalılar girenler için...
neyse konumuz Juanes'in tipi değil, bu hafta imza attığı bir konserdi... Konserin yeri Küba'ydı. tabii yer küba olunca benim ilgim de birkaç kat arttı. gönlünün tamamını muhteşem ülkede bırakan biri olarak. Konseri düzenleyen "Sınır tanımayan barış" adlı bir örgüttü. asıl amacı Küba ile ABD arasında bir köprü oluşturmak ve ambargoya dikkat çekmekti. Devrim Meydanı'ndaki konsere 1 milyon kişi katılmış.. ben niye bu soğuk sıkıcı istanbuldayım da dünyada bir milyon şanslı kişi ordaydı... neden?
bu anlamsız soruya asla yanıt veremedim bu zamana kadar... ama bolca arttırdım seçenekleri, neden arjantinde tango yapmıyorum, afrikada fillerin üzerinde gezmiyorum veya kuzey kutbunda bir dağ evinde şömine karşısında somon füme yemiyorum... içim sıkıldı yine..
neyse geri dönüyorum... konser yapıldı. beyazlar içindeki şarkıcılar kübalılar müzikle kendilerinden geçtiler. tabii müzikten, hayattan, güzelliklerden nasibini almakta hep iki kere düşünen, asla kendini hayatın akışına bırakamayacak kadar cahil amerikan halkına da bu konseri protesto etmek kaldı. neden mi? efendim neden Juanes "diktatör" bir ülkede konser veriyormuş... sanane? koca bir milyon kişi mutlu da bi siz mi "kurtaracaksınız" küba'yı? kurban olsunlar küba'daki güzelliklere diyorum, siz gidin hamburgerlerinizle beslenin, küba karşıtı propaganda yapın... daha çok milyonların katıldığı konserler yapılır kübada... darısı benim de o milyonların içinde biri olmamı nasip eder inşallah!!!

(çözünürlüğü çok iyi değil ama dailymotion'dan bulduğum bir konser görüntüsüyle sizi başbaşa bırakıyorum. youtube'a girenlere sesleniyorum: http://www.youtube.com/watch?v=j6p_hoXj3Dw bu linke tıklarsanız birçok videoyu izleyebilirsiniz...

Viva Cuba, Viva Revolucion!!!


6 yorum:

Aslısın dedi ki...

Juanes de şarkıları da şahane.
Ben de şu anda sıcak bir yerde, güneş batarken sahilde yürüyüş yapmak istiyorum.

Bilge dedi ki...

Değil mi.. insanı kendinden alıp götürüyor... şu ispanyolcayı öğrenmek istiyorum artık!
ardından da kübanın güneyine gidip sahilde yürümek.. kulağımda da salsayla kendimden geçmek... ahh kahrolsun soğuk, yağmurlu, kirli istanbul havası..

hatisss dedi ki...

slm bilgee :) özledim vellaaa seni blog unu :) juanes konserine mi gittin yaw bu kadar bal olabilir pek severim kendisini. o da beni sever :p a dios lepido en çok tutan şarkılarından biriydi..me enamora and etc :p ispanyolca öğrenme tutkusu olmasa tanışamıcaktım bu adamla:p konserde çektiğin resimler vs varsa hani şöle juanes zoom lu felan..hani olur ya ;)

Bilge dedi ki...

Haticeeeeee... ben de seni özledim valla.. arada müdavimler gidiyor yenileri geliyor.. mutlu oluyorum valla ama sizi de özlemiyor değilim.. baktım mine new yorka gitmiş... onun da bloğunu bi yoklayayım bari...

canım yok juanes'in konserine gitmedim.. bunu netten indirdim... dediğin şarkıları dinleyeceğim mutlaka... yaaa bi zam yapsalar yemin ederim ilk işim ispanyolca öğrenmek olacak.. bir dil bu kadar mı güzel olur.. desene bi şeyler:)))

hatisss dedi ki...

me llamo hatice :p me encanta su blog. Ella es una persona buena :)

sanırım ii birşeyler dedim :p

geçen hafta barselonaya gittim..katalanca dan çok ispanyolca konuşana rastladım ve de her bir kelime söylediklerinde sularım aka aka izledim insanları :p

fantastico :)

bayılıyorum bu latin kültürüne..me encanta cultura latino ;)

heamoglobin dedi ki...

amerikada kaçak çalışırken yakalanan bi arkadaşım gözetim altında kaldığı yerde(hapishane de denebilir) 2 ayda falan çözmüştü ispanyolcayı. içerdeki nüfusun çoğunluğunu afro amerkalılar ve latinolar oluşturuyomuş, bizim elemanda da hafif bi latin tipi olduğundan sahip çıkmışlar bizimkine. eh adamlar kendi aralarında ingilizce konuşmuyolar, küfür yiye yiye öğrendim demişti. bu arada içerdekilerin en sevdiği dizi "Ugly Betty" imiş; just for the record:)