19.5.09

Vakit gazetesi ve Saylan...

Bu sabah gazeteye geldiğimde hemen vakit'e baktım. öyle çok bir şey yazmamışlar. ne de olsa artık öldü kadın. "ölünün arkasından konuşulmaz" ya, çok saygılılardır eminim... ama yine de dayanamamışlar işte. aşağıdaki yazıyı "radikal.com.tr"den aldım... buyrun son bombalarına!!!

"Vakit gazetesinin internet sitesi Ergenekon'un Saylan'ı propaganda amaçlı olarak öldürmüş olabileceğini iddia etti.

Vakit Gazetesi, internet sitesi habervaktim.com'da "Saylan'a otopsi yapılacak mı?" başlığıyla verdiği haberde dudak uçuklatan bir senaryoyla saldırılarını sürdürdü.

Mahkeme yasağına rağmen "Ergenekon Terör Örgütü (ETO)" tanımlamasının kullanıldığı haberde Saylan'a otopsi yapılması istendi:

"Bugün sabah saatlerinde vefat eden Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Türkan Saylan'ın cenazesine otopsi yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor.

Ergenekon soruşturması kapsamında evi arandıktan sonra bazı medya organlarınca uzun süre ekranlarda tutulan Türkan Saylan'ın, birçok faili meçhul cinayet işlediği iddia edilen Ergenekon tarafından propaganda amaçlı olarak öldürülmüş olabileceği kuşkusu bulunuyor.

ETÖ, DANIŞTAY CİNAYETİ VE CUMHURİYET BOMBALAMALARI

Hatırlanacağı üzere Saylan'ın evi arandıktan sonra, bazı medya organlarında Türkan Saylan'ın kanser hastalığı üzerinden propaganda amaçlı günlerce haber ve yorum yapılmıştı. Danıştay saldırısının ve Cumhuriyet gazetesine atılan bombaların Ergenekon tarafından gerçekleştirildiğinin ortaya çıkması, kamuoyunda “Acaba Saylan da propaganda amaçlı olarak öldürülmüş olabilir mi?” sorusunu akıllara getiriyor.

Ergenekon tarafından gerçekleştirildiği iddia edilen cinayet ve bombalamaların hafızalarda bıraktığı yer nedeniyle, kamuoyu Saylan'ın ölümü üzerindeki şüphelerin giderilmesi için otopsi yapılmasını bekliyor."

2 yorum:

Mine Yaman dedi ki...

Ya inanamıyorum gerçekten inanamıyorum :( yazmak istediğim çok şey var ama blogger yine kapanmasın diye duruyorum!!!

Bilge dedi ki...

yaz mineciğim yaz... bi şey olmaz merak etme. en azından bizim "gizli gündemimiz" yok, her şey açık açık açık... :))