11.4.09

Apocalypse Now filminin kült sahnesi!

Apocalypse Now - I Love The Smell Of Napalm In The Morning - kewego
"You smell that? Do you smell that? Napalm, son. Nothing else in the world smells like that. I love the smell of napalm in the morning. You know, one time we had a hill bombed, for twelve hours. When it was all over I walked up. We didn't find one of 'em, not one stinkin' dink body. The smell, you know that gasoline smell, the whole hill. Smelled like... victory. Someday this war's gonna end.."

"Şu kokuyu alıyor musun? Kokluyor musun? Napalm'dır bu evlat. Dünyada hiçbir şey bunun gibi kokamaz. Sabahları napalmın kokusuna bayılırım. Biliyor musun bir keresinde bir tepeyi bombalamıştım 12 saat... Sona erdiğinde oraya yürüdüm. Onlardan tek bir tanesini bile bulamadık; kokan Vietnamlı bir tekini bile... Koku, o benzin kokusuydu bütün tepe. "Zafer" gibi kokuyordu. Bir gün gelecek bu savaş bitecek..."

4 yorum:

TURİZM VE EĞİTİM dedi ki...

bundan sonra koku almak için gidecek yer de kalmayacak....füze atışlarına devam :((

Bilge dedi ki...

di mi... silah çıktığında da "sırtından vurmak" diye bir deyim rafa kalkmıştı!

ipek aral kişioğlu dedi ki...

Merhaba, kültür sanat kategorosinde http://2009.blogodulleri.com/blog/aya-merdiven-kurduk-biz ve aile kategorisinde http://2009.blogodulleri.com/blog/minik-yaprak-in-gunlugu desteğinizi bekliyoruz. Selamlar …

Bilge dedi ki...

ipekciğim,
ben seni oyladım... senin de oylarını bekliyorum:)