8.4.09

İşte yurdum halkımın Obama sevgisi




Günlerdir yazmıyorum ya ne çok biriktirmişim... Dün Sultanahmet'te milletle konuşayım dedim. Yani akil adamlar yazıyorlar ya sabahtan akşama kadar tamam onları anlıyorum da. sıradan halk, yani sokaktakiler...

Taksim'deki çiçeklerin oraya uğradım. Neredeyse hepsi Obama'nın meclisteki konuşmasını izlemiş. "Ben duydum. Atatürk'ün dünyada barış sözünü söyledi. Aferin. Takdir ettim kendisini" diye patlattı.. Derya adlı çiçekçi... Eli de belindeydi. Bayılıyorum çingenelere... Ben de Trakyalıyım var bir kanın kayması... Ortak bir dil tutturup gülüyorum onlarla dakikalarca hep.. "Kalbi temiz, Bush gibi değil" diye de ekledi sonra. Yanındaki arkadaşı da Obama'nın Müslüman olduğundan emindi; gerçekten. "Dün ailem de Müslüman dedi ya... söyledi işte.. O da bizden!!"
Bir de çok güldüm. Obama'nın bizi AB'ye sokacak isim olduğunu söylüyordu Derya: "Gireyim de AB'ye her yerime estetik yaptırcam. Duydum orda ucuzmuş".. yaa bayılıyorum onlara:))

Sonra aylardır sabah görmediğim İstiklal'de yürüdüm. Tünel'den inip Karaköy'den Gülhane'ye çıktım. Bir baktım dizi dizi polisler... Her yer barikat. Bir amca. Elindeki şemsiyesini yere dayamış zor ayakta duruyor. Ama tınmıyor yani yağmurmuş barikatmış. "Hayırdır amca, niye bekliyorsun?"... "Eee Obama'yı tabii ki. Teee Dudullu'dan geldim" (bilmeyenlere dudullu, anadolu yakasında ümraniyenin arkasında çooookkk uzak bir yer yani) ... nasıl yani Obama için mi? "Evet bayılıyorum kendisine. İzledim konuşmasını. Müslüman din kardeşim benim. Bize hayırlı olacak bence. Mektup bile attım kendisine. Türkiye için yapması gerekenleri yazdım. Yanına gidip konuşcam." Ama konuşamadı. Çünkü Obama halkın arasına hiç ama hiç girmedi. Oysa ki diğer Avrupa ülkelerinde çok daha yakındı... Dönerken çok üzgündü. "İngilizce de biliyordum ben. where are you from... konuşacaktım. izin vermedi polis işte..." diyerek şemsiyesini dayaya dayaya yürüdü gitti...

Gerçekten inanamadım. 78 yaşındaydı Bingöllü amca. Adını sormayı unuttum. Ama bana Obama'nın gezisinden kalan en önemli anıydı. Belki haklıydı belki haksız ama önemli olan her şeyi izliyor. Televizyonları, gazeteleri... Hani var ya "biz halktan daha çok biliyoruz" diyenler... Onlara nanik yapıyor arkalarından millet. Hem de gülerek.
(Not: o Bingöllü amca, polislerin olduğu resimde en sağda duruyor. Görebildiniz mi?

2 yorum:

TURİZM VE EĞİTİM dedi ki...

Siz ne diyorsunuz arabasının resmini çeken turistleri gösterdi ATV ana haberde...nasıl bir sevgi seli inanılır gibi değil.!

Ama ben en çok Sultanahmetteki Şaşı kedi GLİ yi sevdim :))

Bilge dedi ki...

Yazcam onu bugün::))