8.4.09

Koruyun ama uyumadan, yemeden, para almadan...

Son bir nokta daha söylemek istiyorum... Halkı, Obama'yı falan ele aldık... Ama bir konu var ki Hillary'den sonra da yazacaktım arada kaçtı...

Şimdi ben polis yanlısı biri değilimdir. Yani şiddet uygulamalarına (bakınız 1 Mayıs) kimse evet diyemez herhalde. Evet çok iyi gözle bakılan bir meslek de olmayabilir, ama yine de bir şey var aklıma takılan..
Hillary ve Obama'nın gelişinde gerçekten üzüldüm hepsine. Ankara'dayken bir korumayla sohbet ettim. Tam 48 saattir gözüne uyku girmemiş. Ok, belki kimilerinin mesleği gereği günlerce uyuyamıyor olabilirler. Ama çok az para alıyorlar. bütün gün sandviç, meyve suyu kumanyalarla ayaktalar. tabii mesainin olmaması da cabası. Amerika tarafı için çalışanlarsa saat akşam 6'dan sonra başlıyorlarmış mesai almaya. belki zor bir meslek olabilir ama polise de mesai ve iyi yemekler verilsin! Lütfen!

6 yorum:

TURİZM VE EĞİTİM dedi ki...

bu da yaman çelişki , hem haklarını alamayıp, hem de almak için cabalayanları canı çıkana kadar dövmek !!

diğer taraftan "ÖZDİL" in söylediği gibi " bizim askerlerimiz de paralı hizmet yapmıyor !"

Bilge dedi ki...

ne kadar haklısın... yani memurlar daha fazla maaş için yollara döküldüklerinde zam olursa polisler de alacak... neyse. belki de emir onlara ait bile değildir.

"özdil"in sözünü tam anlamadım. açar mısın?

TURİZM VE EĞİTİM dedi ki...

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=11379505&yazarid=249&tarih=2009-04-07

yukarıda linkte bulacağın ,"dear obama "diye başlayan yazının içeriğinde geçen bir cümleydi aktardığım .

evet doğrudur dediğin polislerimiz amerikalıların hakkına sahip değil ve askerlerimiz de özdilin dediği gibi paralı değil

bunun için ne zaman askerlik hizmeti zorunlu olmaktan çıkacak, o zaman polislerimiz de daha refah görev yapacak kanaatindeyim !

Bilge dedi ki...

Yazıyı okudum. Tek kelimeyle muhteşem! Her zamanki gibi!!!

resimler dedi ki...

acıtasyon(:

(görev 5 te öğlen 12 de çağırıldık) dişlerim birbirine vuruyor, şapkam sadece yüzümü koruyabilir, baksırım ıslanmışmıdır? ısınırım belki hızlı hareketler yapmalıyım üstümde resmi kıyafetle ne kadar yapabilirim?, obama geldi!
gece bir resmiler kurumassa ne yapıcam? sabah altı da görev uyursam kalkabilirmiyim?
askerler para almıyor diyen arkadaş benim de askerlik yapıcağımı biliyomu acaba herhangi bi borcun için evine hakları olan paralarını almak için yürürlerse 155 i ararsın (:
bilge süpersin !

Bilge dedi ki...

sevgili resimler,
gerçekten çok teşekkür ederim. o kadar sevindim ki yazdıklarını okuyunca. ben istiyorum herkes kendini ifade etsin. bir fotomuhabiri arkadaşım söyledi, saatlerce haliç'in üstünde beklemişsiniz obama'yı... ben göreve bir şey demiyorum ama herkes hak ettiğini alsın di mi? ben de almıyorum, kimse almıyor... ama en azından sabaha formam kurudu mu diye düşünmemek gerekiyor; aklın başka yerde olunca nasıl korursun birini? kendini bile koruyamazsın belki di mi?