28.4.09

Nasıl ama???!!

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın, başı kesilip bir gitar kutusunda bulunan Münevver Karabulut'un ölümü üzerine verdiği bir söyleşide kullandığı cümle:
"Kızlarına sahip çıksalardı"...

Ayşe Arman'ın söyleşisinde geçen diyalog:

“54 gün oldu aileye bilgi verilmiyor. Neden?”
“Ekiplerimi onlara yollamadığımı nereden biliyorsunuz?”
“Çünkü onlarla konuşuyorum.”
“Kızlarını neden takip etmediklerini de söylediler mi size?”
“Nasıl yani?”
“E takip etselermiş kızlarını!..”
“Ama 17 yaşındaki bir kızı sürekli kontrol edemezsiniz ki!”
“Sizin kızınız olsa, kaçta eve gelmesini istersiniz? Gece erkek arkadaşının evinde geç saatlere kadar kalmasına izin verir misiniz?”

4 yorum:

Duru dedi ki...

Aile kendi acısına mı yansın yoksa bu ....... agzından çıkan lafamı yansın
Bu ne duyarsızlık,ne terbiyesizlik ya
O kız yerine kendi evladı olsa nasıl tepki verirdi acaba?
Elini vicadanına koyup da söyliyebilirmiydi ''Ben kızıma sahip çıkamadım!!..'' diye ??


Not:İlk cümledeki boşluğu herkez gönlünce doldursun..:)) ama tabi içinden Bilge'nin güzel dünyasını kirletmeden...

SmG dedi ki...

Böyle bir olay genç bir kızın başına her saatte gelebilir. İlla ki gece geç saatte evinde değildi diye olmadı böyle bir cinayet. Artık sokakta yürüyemez olduk. Küçücük, on yaşında veletler kendini mahalle ağası zannedip omuz atarak geçiyorlar. Demekki o beyefendi yeterince güveni sağlayamıyor demektir bu. Ve demek ki o küçük veletlerin bile sırtını dayayabilecekleri bir büyükleri var ki bunlara cesaret edebiliyorlar.

Bilge dedi ki...

Ne çok haklısın duru... onun da iki kızı var... sence bir vicdan var mıdır eli koyacak?
SMG, mahallelerin köşeleri kapılmış bile çoktan. sanma ki sadece erkekler öyle. kadınlar bile omuz atıyor, bir şey söylesen dövecek gibi bakıyor. biz böyle miydik oysa ki? daha bu sabah kızın başının canlıyken kesilmiş olabileceği yazıyordu. bu ne büyük bir acıdır. biliyor musun o canım polis de bostancıda ağzından giren bir kurşunla vurulmuş... kim verecek onların hesabını. yazık değil mi?

Önceki gün televizyonlara çıkıp yanlış anlaşıldığını söyledi cerrah... bana göre hiç inandırıcı değildi. sanki zorakiydi. özellikle bostancı baskıyla aynı zamana gelmesi bayağı köşeye sıkıştırmıştı emniyeti... neyse yine de kameraların karşısına çıkıp "yanlış anlaşıldım" demek de bir şey... tabii hiçbir şey özrün yerini tutamaz...

Selen dedi ki...

Bu adam bence röportaj filan vermemeli,çünkü her ağzını açtığında batıyor.Yine saçmalamış işte..Bu tür karanlık kafalardan çıkan karanlık cümlelerden çok sıkıldım ben...