1.4.09

Yine yenildik. yine yenildik... yine yenildik. alıştık ama değil mi?


Öyle fanatik bir futbol meraklısı değilim. hatta maç olduğundan kimi zaman o gün haberim olur. eskiden çok takip ederdim... ailece bizim için bir toplanma ritüeliydi. Baktık gol yedik, babam "hadi bir yer değiştirelim, şans gelir" diye bir koltuktan diğerine geçerdi. eğer o koltukta gol gelmişse asla kalkılmazdı:)) Totemler!!!

daha şaşalı yıllardı ben lisedeyken falan. hep yeniyor, zafer üstüne zafer kazanıyorduk. heyecanlanıyorduk... bir de Galatasaray'ın UEFA Kupası'nda İngiltere'de bir yurt kantinindeydim. Düşünün sağım solum biradan suratları kızarmış fanatik İngiliz. Tek Türk ben! Hiç unutmam, sarı kırmızı bir fularım vardı, cebime sokmuştum. Tafarel gol kurtardıkça çığlık atıyordum. Maç bittiğinde oradaki en az 100 kişi gözlerini dikip bana baktı. Dedim ki Bilge, budur zamanı çıkardım fuları. Bir salladım ki görmeyin. Allah'tan yanımdaki İtalyanlar da bizi tutuyordu. Öyle eğlenmiştim...

ama yıllar sonra biriyle tanıştım. bana futbol dünyasında dönen bütün dolapları yakından tanıma fırsatını verdi saolsun. ayak oyunlarını, rantları... sabah namazlarıyla, oruçlarla alınan kaptanlık bantlarını..

sonra gerçekten oynananın spor değil de "22 kişilik bir sirk" olduğuna karar verdim. kimi aslanın ağzında yaşıyor, kimi de tramplenden atlarken düşüyor. şanslıysa da altına ağ geriyor "babaları"...

zaten dünya eşit değil, bari sporda olsun değil mi. ben voleybol oynadım, daha güzel, daha az kirlenmiş. ama kimse önemsemiyor. mesela geçtiğimiz hafta Arkas takımı Avrupa Çalenç Kupası'nı kazandı haberiniz var mı? Gazeteler tek bir satır bile yazmıyor, ama Avrupa'nın en önemli kupalarından biri... Eminim Arkas'ı duymamışsınızdır bile.

Böyle işte. bu akşam da maçı izlerken bunu düşündüm. o futbolculara da yazık, bize de... ama en azından Milli Takım'a umut beslememeyi öğretti hayat Türk milletine. Son maça kalmadan tek bir gruptan çıktığımızı bilen varsa allah adına söylesin. Adlarını bilmiyorum spiker sıraladı. o iki takımı deplasmanda yeneriz. ama yeniden ölerek, yeniden dirilerek::)) Sıkıldım yaa.. Bir de bir gruptan şöyle İngiltere, İspanya, Almanya gibi direk çıkalım. Averaja falan gidelim. Görecek miyiz o günleri dersiniz?

(Resime ilişkin: Bu yazki İspanya-Almanya arasındaki Avrupa Kupası final maçında Madrid'deydim. Tıklım tıklım bir barda İspanyollarla birlikte izlemiştim maçı. Almanya bizi elemişti ya, gıcıktım hepsine. İspanyollar her iki dakikada bir bizim "ah" ünlememizi Lazlar gibi "uiiiyyy" diye söyleyerek bağırıyorlardı. Yukarıdaki foto da maçı izlemeye giden İspanyol hatunlardır.)

6 yorum:

Deep Session dedi ki...

bende fanatik değilimdir hiç oturdum izledim.. ama yenildik :(

http://aliyaziyor.com

Bilge dedi ki...

Bugün Fotomaç'ın manşetine bayıldım... Otobüste yanımdaki çocuk okuyordu. Kocaman bir Terim resminin üzerinde....

"posTERİMizle kaldık"

:)

Deep Session dedi ki...

benimde dolaşırken gözüme takıldı =) ilgili başlığı merak edenler için http://www.fotomac.com.tr/akt106.html

Deep Session dedi ki...

Görsel olarak gazetede şurada =)

http://gazete.netgazete.com/ShowPaper.aspx?news=fotomac

Unknown dedi ki...

çok doluyum, ahh fatih terim ahhh..

Bilge dedi ki...

Yaaa hiç sorma. Ama çıkarız biz gruptan (bakınız geçmiş tecrübeler):)