11.3.09

Obama da kredi mi aldı anlamadım!


Bütün köşe yazarlarımız, bunu "çekemeyen" Yunanlı gazeteciler ve de tüm ABD basını (bizim gazetelere bakılırsa dünya bir tek bunu konuşuyor) ABD Başkanı Barack Obama'nın nisanda Türkiye ziyaretine ilişkin demler vuruyorlar. Bu konuyu "gezinin ayrıntıları" belli olana kadar biraz daha bırakmak istiyorum yazmak için.


Ancak bugün bizim binanın hemen önündeki tabeladaki reklama gözüm takıldı. Garanti Bankası'nın faizlerle ilgili bir reklamıydı. Ve üzerinde de malum şahsın resmi vardı. Peki özür dilerim ama ne alaka? Tişörtlerden bardaklara kadar resmi basılan, "Yes We Can" sloganı her bir tarafta kullanılan Obama'nın faiz reklamıyla alakasını lütfen biri bana söyleyebilir mi? Bir de bari ilanın bir köşesine adamcağızın ekonomik krizle ilgili bir sözünü falan yazsaydınız. Gözlerim bir ipucu aradı ama nafile..:)) Başarısız bir reklam olmuş zannımca...

2 yorum:

Emir Bey dedi ki...

efendim bu reklam televizyon reklamlarıyla bağlantılı, televizyon versiyonunda bu faiz oranlarını biz yapamadık ama garanti baknası yapmış gibi bir açıklama yapıyor obama üzgün bir şekilde, ama katılıyorum bilboard reklamları çok ipuçsuz olmuş keza televizyon versiyonu da başarılı sayılmazdı.

Bilge dedi ki...

Öyleymiş. Gazeteden de bir arkadaş söyledi televizyonda reklamları dönüyor diye. Ancak bunu yanlış insana söyledi çünkü ben hiç televizyon izlemiyorum ki. Reklama da rastlamadım... Ama bizim için de bir şeyler yapılmalı değil mi. Bir de Obama'yı kullanmak zorunda mısınız her bir tarafta?