9.3.09

peyk-huzur-ankara-kadınlar-ağız-kulak

Öncelikle herkese bu siteye zaman ayırdığı, zaman ayırıp okuduğu, okuyup da yorum yazdığı için çok teşekkürler. Hayatın "fast-food" kıvamında aktığı, kimsenin kimse için "5" dakikadan fazla zaman bulamadığı bu dünyada biraz şanslıydım herhalde.

şu anda işyerindeyim; yeniden... çektiğim fotoğraflarımı evde unuttum:((

o yüzden akşam huzurlu evime gidip, günlerdir aradığım dinginliği bulup, bu aralar pek bir takıntı haline getirdiğim "peyk"in suluşaka cd'sini teybime yerleştirip, hem kadınlar gününe hem de ankara'nın belediye başkanlarına ilişkin notlarımı atacağım. umarım ilginizi çeker...

şimdilik sevgilerle

(küçük bir not: bu arada hillary ile tanıştım ve biraz da konuştuk. çektikleri fotoğrafı atmayacağım çünkü yüzümden çok dişlerim ve ağzı kulaklarına varan halim duruyor. Aman tanrım bu muydu dedim baktığımda. o yüzden özürrrrrrrrrrr:::))))

1 yorum:

Arsalar İstanbul Emlak Platformu dedi ki...

Sn Bilge Hanm,

'' Öğretmenim, tuvalete gidebilir miyim?''

Yukarıdaki cümle, öğrenim hayatımız boyunca sıkça sorduğumuz sorunların başında geliyor, değil mi? Yıllar sonra, Adıyaman'ın Gerger İlçesi, Kaşyazı Köyündeki Karük İlköğretim Okulu'ndaki manzarayı "Haberturk İnternet Haber Sitesi'nde" görünce; ' Meğer şanslı azınlıktanmışız ' dedim kendi kendime.

Evet, yanlış duymadınız. Ben ve bu yazıyı okuyan sen, şanslı azınlıktanız. Anadolu'da bir çok okulun türlü fiziki sorunlarını, öğretmen eksikliğini duyardıkta, insanın en temel ihtiyaçlarından birisi olan tuvalet ihtiyacını gidermenin başlı başına bir sorun olduğunu aklımıza getirmezdik. Onca yetersizliklere rağmen Karük İlköğretim Okulu'ndaki bu çağdışı manzarayı eğitim neferimiz Ahmet Elmacı sayesinde öğrendik.

Haberturk İnternet Haber Sitesi'nde yayınlanan ' Tuvaletsiz Okul ' haberi bizi harekete geçirdi. Hem gelecek nesillere kalıcı bir temizlik alışkanlığı kazandırmak hem de okullarımızın olmazsa olmaz bu fiziki zorunluluğunu hayata geçirmek adına; www.okulumuzatuvalet.org sitesi altında '' Okulumuza Tuvalet '' adlı projeyi hazırladık.

Karük İlköğretim Okulu'ndaki bu geri kalmış manzara ne ilk ne de son...Fakat bu olumsuz manzarayı düzeltmek bizlerin elinde. Karük İlköğretim Okulu'nda olduğu gibi Anadolu'nun birçok köyünde çocuklar sizlerin desteklerini bekliyor... '' Okulumuza Tuvalet '' projesi ile sizde bu harekete ortak olun...

www.okulumuzatuvalet.org
destek@okulumuzatuvalet.org