30.3.09

Sandıktan "manşet" çıksın

AKP son belirlemelere göre oyları yüzde 39.1'de kaldı. CHP yüzde 22.8'e çıktı. MHP de yüzde 16 dolaylarındaydı. 2004 seçimlerinde yüzde 42'yi bulan AKP oy kaybetti. Başbakan da memnun olmadığını ve "mesajı aldığını" söyledi. Burada saatlerce yorum yapmak istemiyorum. Siz tartışın istiyorum; kendi fikirlerimi döktürmek yerine. 

Bu arada gözüm CNN Türk'e takıldı. Çok ilginç bir yayın yapıyorlar. Aslında gazeteler birbirlerinden başlıklarını ve manşetlerini sır gibi saklar. Özellikle de birinci sayfalarını. Ama CNN Türk Milliyet ile Hürriyet gazetelerinin yazı işlerinden yayın yaparak manşetlerini yayınladı. Milliyet, "Halkın Manşeti" derken Hürriyet "Sandıktan Uyarı" başlığını atmış. Alt başlığı ise "Gandi'nin Yürüyüşü" diye atmışlar. Kılıçdaroğlu'nun Hintli lider Gandi'ye benzetiyorlar ya aylardır. Kılıçdaroğlu'nun başarılı kampanyası ve yaptığı büyük atakla ilgili olarak. Bir gazeteci olarak onların manşetlerini görmek bana ilginç geldi... Hiç böyle bir şeye tanık olmamıştım önceden... 

Yine de keyifliydi. Peki size sorayım; siz gazeteci olsaydınız ne manşeti atardınız yarınki gazetenize? 

3 yorum:

TURİZM VE EĞİTİM dedi ki...

bak ben şu başlığı manşete taşıyabilirdim ;
"Akaydın Türele Darbe Yaptı"

Bilge dedi ki...

Hem de ne darbe! Erdoğan'ı dinledin mi? "Antalya'ya 28 kez gittim, proje yağdırdık. Sonuçlar çok anormal!" İnanılmaz şaşkındı gerçekten. Bu arada Antalya Baykal'ın memleketi değil mi? Barı orada çıksın Baykal ortaya::)))

TURİZM VE EĞİTİM dedi ki...

seçim öncesi söylemişti başbakan;

"daha önceki seçimde üç gün yok oldun, bakalım bu sefer kaç gün yok olacaksın ?"diye