7.3.09

Sarılar içinde... ve burada bulunmaktan "gurur duyuyor"...



Üzerinde sarı ceket ve pantalon takımıyla gerçekten çok güzel gözüküyordu. Normalde hep giydiği ve göz rengine uyan lacivertten vazgeçtiği için içimden bir “oh” çekmedim değil. bugüne kadar Hillary’nin bulunduğu 3 toplantıdaydım ve üzerinde hep mavinin tonları vardı. Sabah atkısını boynuna atarak otelden çıktı ve yoğun programına başladı.

Başbakan Tayyip Erdoğan ile görüşmesi normalden yarım saat uzun sürdü. Kapıdaki güvenlikler iki kez harekete geçip araçtan indiler.

Ardından da Anıtkabir’e gittik. Önce üzerinde “ABD Dışişleri Bakanı” yazan çelenki koyduktan sonra defteri imzalamak üzere merdivenlerden indi. Orada bir süre durup halkı gülümseyerek selamladı. Burada yıllar önce gelmişti ve Türkler Clinton ailesini seviyordu.

Deftere yazdıkları ise kısaydı: “Burada bir kez daha bulunmak, Amerikan halkının dostluğunu sergilemek ve bu ülkenin kurucusuna saygılarımı sunmak büyük bir onur.”

Özel bir basına söyledikleri ise kısaydı: Buraya yıllar önce Devlet Başkanı’nın eşi olarak gelmiştim. Bugünse yeni bir yönetimin Dışişleri Bakanı olarak geldim. Büyük bir onur...”

Ardından yine motorlar çalıştı. Yolumuz artık Dışişleri Bakanlığı’nda...

2 yorum:

uğur mirza zeyrek dedi ki...

sen ne biçim gazetecesin sarı giymiş lacivertten vazgeçmiş ahaha dikkat ettiği şeye bak. ayakkabası kaç numara bi de nerden almış bi sorsaydın

Bilge dedi ki...

Böyle bir gazeteciyim işte::))